AfBV Västra Området

 

MyDog 2015

AfBV Västra Området stod som arrangör för årets medverkan på rasklubbstorget på MyDog, och vi vill rikta ett stort tack till alla ni som deltagit i montern, och till alla er som besökt oss under mässan.

Under MyDog fick vi chansen att visa upp våra fina och härliga hundar, både i montern, i utställningsringen och under den dagliga rasparaden. De som ville kunde också passa på att köpa produkter från AfBVs postorder på plats i montern, eller varför inte ta en informationsbroschyr om Belgiska Vallhundar och AfBV. Vi hoppas att både ’nya’ och ’gamla’ belgarfantaster fick härliga dagar på MyDog, och så hoppas vi att vi ses igen under kommande Belgarträffar!

         

Emma Bissmark Blomé om MyDog 2015:

Den 3-6 januari 2015 var det återigen dags för MyDog! För er som inte varit där så kan jag säga att MyDog är Nordens största hundevenemang och hålls på Svenska Mässan i Göteborg. I grund och botten så är det två stora internationella hundutställningar men man kan också shoppa hundprylar, besöka rasklubbstorget, lyssna på föredrag, gå på uppvisningar av bland annat räddningshundar och lydnad och det finns också prova-på aktiviteter för besökarna, till exempel i rallylydnad, K9-nosework och mycket mer. 

Efter ett par års uppehåll så var det i år igen dags för AfBV att medverka på rasklubbstorget. Jag och min lilla 6 månaders valp Newstory Tundra satt i montern på måndagen och tisdagen. Att få sitta i montern och träffa belgarintresserade, både de som satt i montern med mig och de som kom och besökte oss, var väldigt roligt. Vi hade ganska många som kom och hälsade på hundarna, både erfarna belgarmänniskor och människor som nyss fått upp ögonen för rasen. Att få ta del av andras erfarenheter och dela med sig av egna tycker jag alltid är lika inspirerande och spännande – oavsett om man är den som får ta emot eller ge. Tundra är min första belgare, så jag är själv väldigt ny i belgarvärlden men har blivit mottagen med öppna armar och blev så även på MyDog vilket jag är väldigt tacksam för. Det var ju också Tundras första MyDog och hon tyckte det var väldigt spännande att få vara klapphund i montern – att få massa godis och klappar är ju aldrig fel! Nu är mässan slut för i år, men om ett år är det dags igen. Hoppas vi ses då!